Małe zainteresowanie polityką

Sprawy związane z polską polityką. Czyli to, o czym najczęściej słyszymy w telewizji.

Moderator: Moderator

Dlaczego nie interesujesz sie politykÂą?

PiS
0
Brak głosów
Dzwonię, jeśli mogę (kiedy tylko nie muszę kontaktować się sms-em)
1
9%
Nie mam zdania
4
36%
Telewizja.. Film jakiś czy cuś.. :)
6
55%

Liczba głosów : 11

Małe zainteresowanie polityką

Postprzez viva91 » 2008-11-10, 13:17

Przeszukując tematu w tym dziale, aby sie nie powtórzyć, zauważyłam że polityka "wzięcia" nie ma... Biedy Luciferio_n produkuje się ( :-P ) a odzewu na jego tematy nie ma. Dlaczego? Proszę, nie bądźmy znów obojetni na to co robią z nami. Już tyle razy poczuliśmy skutki ludzkiej obojętności w historii. To co sie dzieje tu na forum, jest małym zobrazowaniem tego z czym mamy do czynienia w całym społeczeństwie. Ja chętnie dyskutuje na takie tamaty. Czasami dochodzi do zażartych kłótni, ale potrafię wyrazić swoje zdanie. Dlatego też chcę zdawać WOS na maturze. Nie chcę być obojętnym "pachołkiem" w rękach rządu :evil:

//Eee, nie jestem taki strasznie biedny ;p //Lucyferek
Ostatnio edytowano 2008-11-10, 17:07 przez viva91, łącznie edytowano 1 raz
viva91
Coś pisze

Postprzez paliczek » 2008-11-10, 16:36

O czym ty viva piszesz?Biedny lucyferio...no tak!Na razie nie dostrzegasz,iz sprawy
polityki,rozpatrywane sa na forum.A godek w ostatnim czasie o czym zalozyl temat?
O zajaczku wielkanocnym?Zastanow sie troche,bo mnie to ruszylo.A w tych tematach,
ktore sa w dziale,kto sie wypowiada?Forumicze czy aniolki?Najlepiej,jak kazdy popatrzy
na ilosc swoich postow,ich jakosc,swoja aktywnosc na forum...
Kiedy zapytasz mnie co kocham najbardziej,odpowiem ze zycie.Ty odwrocisz sie i odejdziesz nie wiedzac o tym,ze moje zycie to ty..
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez viva91 » 2008-11-10, 16:46

paliczek napisał(a):sprawy polityki,rozpatrywane sa na forum

tak, tak, w "wygodnych" tematach. nie mówię że nie piszemy w ogóle - piszemy mało. a ile tematów jest bez odpowiedzi? które są o konkretnych sprawach? najlepiej to się wypowiada w "ogólnych" sprawach, gdy chodzi o konkrety każdy milczy. i mam porównanie w tej tematyce, ale przecież nie będę spamować...
Jeśli uważasz że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę`
viva91
Coś pisze

Postprzez paliczek » 2008-11-10, 16:53

To nie forum polityczne,chyba widzisz ile tu tematow.
Ciekawa jestem twojej aktywnosci....pisac,ot tak sobie,kazdy potrafi.
I nie pouczaj forumowiczow,pisza w tematach ktore lubia.

//spokojnie, spokojnie... Nie ma czym się denerwować. :roll: //Lucyferek.
Ostatnio edytowano 2008-11-10, 17:06 przez paliczek, łącznie edytowano 2 razy
Kiedy zapytasz mnie co kocham najbardziej,odpowiem ze zycie.Ty odwrocisz sie i odejdziesz nie wiedzac o tym,ze moje zycie to ty..
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez luchos » 2008-11-10, 17:08

Kobiety.. spokojnie. Już? Nerwy ustały? <głaszcze>

Obrazek

Ja powiem od siebie ze w miare się interesuje, nie oglądam tvn24, nie czytam dzienników jednak nie sposób nie wiedzieć co się dzieje. Generalnie jakoś u mnie istneje. Gdybym mógł - myśle chodziłbym na wyboryy. Powiem jednak, w życiu moim jakoś nie odgrywa to wielkiej roli.
|||
luchos
Moderator

Postprzez viva91 » 2008-11-11, 00:55

odpowiedziałabym coś, ale znów pojawiłby się kontratak, więc ustąpię.
luchos napisał(a):nie oglądam tvn24

ja też, bo nie mam :-P ale to z tymi wyborami ciekawe, czasami próbuje wywrzeć wpływ na rodziców, gdy ja nie mogę sama zadecydować ;-)
Jeśli uważasz że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę`
viva91
Coś pisze

Postprzez whatsup » 2008-11-12, 15:45

Polityka może skutecznie czlowieka zniechęcić.... Ale jakieś zainteresowanie nią zawsze jest. Trudno calkowicie się od tego odciąć.
Jestem za aktywnością obywatelską jeśli chodzi o wybory czy inne dzialania na rzecz państwa. Mi samej nie specjalnie widzi się zaglębiać w te tematy, choociaż powinnam, ale podstawowe obowiązki obywatela wypelniam i wypelniać będę ;)
Zmień dilera.
whatsup
Moderator

Postprzez paliczek » 2008-11-13, 12:37

Wielu mlodych,a szczegolnie starsi,rzeczywiscie przestaja sie interesowac polityka.
Starsi machaja reka,bo im ciezko.Emerytury,renty,nie chca wystarczyc do kolejnej.
Mlodzi nie widza czesto perspektyw.Uciekaja za granice.Moze slowo uciekaja jest za
mocne.Po prostu wyjezdzaja.Widza swa przyszlosc gdzie indziej.Przeliczaja,sumuja,
wychodzi jasno,ze oplaca sie wyjechac.I kiedy jedni i drudzy oraz ci posredni,slysza,
ze zwieksza sie wydatki na kancelarie prezydenta...trafia ich...tak jak mnie.To nasze
pieniadze,z naszych podatkow.Moja rodzina ,to ludzie,ktorzy interesuja sie polityka.
Stad chyba we mnie ten maly "nerw" polityczny,to bronienie "swojej" partii za wszelka
cene.To obrazanie sie i za chwile wybuchy smiechu,bo przeciez wiemy,ze malo mozemy,
a jednak..To politycy winni byc przerazeni,ze tyle ludzi odchodzi od takich
zainteresowan.Przeciez to elektorat.I kto w koncu wrzuci te karteczke do urny...?
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez viva91 » 2008-11-15, 15:35

whatsup napisał(a):Polityka może skutecznie czlowieka zniechęcić....

też racja. wiem że to jeden z powodów całego problemu.
to co napisała paliczek - kobieto, z każdym słowem się zgadzam :-P taka prawda, smutna prawda. a politykom w rządzie coraz lepiej sie dzieje. oczywiście tym "wyjadaczom" bo młody polityk ma droge pod górkę... a ci właśnie chcą zmian, widzą braki. ci już urzadzeni są pewni swojego, cieszą się z tej części biernego pilitycznie społeczeństwa. jak ja bym chciała zrobić im na złość :evil:
o właśnie, proszę:
Prezydent dalej jest na bakier z geografią. I nie chodzi o jakieś egzotyczne kraje - mowa o naszych najbliższych sąsiadach. Lech Kaczyński stwierdził, iż "dla Ukrainy Republika Czeska jest bardzo ważnym krajem, z racji wspólnych granic..."

i jak tu się ma coś chcieć... :-?
viva91
Coś pisze

Postprzez luchos » 2008-11-16, 14:44

Nie wiem czy to dokładnie odpowiednie temat no ale już..

Minęła już w Polsce swego rodzaju mania osobą Donalda Tuska?
Nadal jest idolem wyborców, nadal jest świetny?
Tak jest zawsze, a ja już po roku pracy rządu obecnego mogę stwierdzić że nie będzie "Ighhhladni", a skończy się jak zawsze. Jednym z kamieni milowych polityki w Polsce obecnie, powinno być zakończenie swego rodzaju konfliktu z prezydentem. Rok pracy Donalda Tuska? - Rok konfliktów z prezydentem. Taka prawda.

Zaznaczę, że nie popieram żadnej partii tak można powiedzieć (bo mogły by wystąpić pytania, kogo popieram etc.) Nie widzę ludzi którzy mogli by się dobrze zająć krajem, chociaż podobać może się cały plan Mikke, dobrze gada jednak nie na polskie realia.
|||
luchos
Moderator

Postprzez viva91 » 2008-11-16, 17:54

luchos napisał(a):Rok pracy Donalda Tuska? - Rok konfliktów z prezydentem

tak. denerwują mnie juz te ich wzajemne ataki i dogryzanie sobie, wymuszone uśmiechy. co jak co, ale żeby dobrze rządzić, trzeba mieć z kim, a oni to jak pies z kotem. to też zapewne "odpycha" od polityki...
viva91
Coś pisze

Postprzez paliczek » 2008-11-17, 11:07

Jednakze jest tak,ze Tusk potrafi sobie latwo zjednac przychylnosc spoleczna -
to wiele dla polityka.Cos nie bierze sie z niczego.Poparcie dla prezydenta jest
znikome.Tusk wychodzi tu obronna reka.Wreszcie ruszyl ktos wiele waznych spraw,
w tym sprawy zwiazane z sluzba zdrowia.Tusk jest dla mnie premierem,ktory dla
kraju chce autentycznie dobrze,nie tylko w slowach.Pozostaje prezydent.To dwa
rozne swiaty,a szkoda.Bo obaj maja isc w jednym kierunku - lepiej dla kraju.
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez t0mi » 2008-11-21, 20:58

Nudzi mnie to i denerwuje 50%

Zwłaszcza denerwuje, politycy zamiast działać wspólnie, żeby "żyło się lepiej" cały czas się kłócą i obrzucają błotem - żenada. A jeszcze jak zobaczę tych dwóch od razu muszę zmienić kanał ;-)
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał stóp.

— James Matthew Barrie
t0mi
Nawijacz

Postprzez viva91 » 2008-11-23, 00:06

paliczek napisał(a):Tusk potrafi sobie latwo zjednac przychylnosc spoleczna -
to wiele dla polityka

mhm :mrgreen: moją przychylność też sobie zjednał, mimo wielu "ale" jest najbardziej kompetentnym politykiem na Wiejskiej, wg mnie oczywiście, żeby kłótni nie było

tylko niektórzy widzą tylko to "ale" i odwracają się od wszystkiego plecami...
viva91
Coś pisze

Postprzez nelly » 2008-11-23, 16:49

Nie interesuję się polityką a to ze względów zdrowotnych - jak popatrzę, na pomysły rządzących, na ich zawiść i brak pomysłów to się denerwuję. Więc nie oglądam, czasem coś przeczytam - szkoda moich nerwów.
nelly
Początkujący

Następna strona

Powrót do Polityka krajowa