jak schudnac????

Czyli jak schudnąć. Sposoby na szybkie i skuteczne odchudzenie się, metody naturalne oraz tabletki na stratę masy. Wasze dyskusje.

Moderator: Moderator

jak schudnac????

Postprzez pola_p » 2008-07-15, 11:51

bardzo prosze o pomoc. juz po prostu nie wytrzymuje! kolejne tabletki, ktore bralam okazaly sie do niczego i znowu przytylam :( slyszalam jeszcze o takich jak maxxigra i Formoline, bio cla znacie je? moze ktos cos slyszal? moze ktos je bral? te Formoline to sa jakies nowe z zachodu, sa juz w Polsce?
pola_p
Nowy

Postprzez Eunice » 2008-07-16, 09:27

W tym dziale są już podobne tematy, więc sobie poczytaj...

A co do tabletek, są do niczeko, raczej nie schudniesz...
-Co znaczą te chmury na Twoim życiowym Niebie?
Przecież jesteś taka szczęśliwa...
-Te chmury są po to,
By Słońce nie raziło mnie zbyt mocno w oczy.

;***
Eunice
ExtraUser

Postprzez Kani » 2008-07-20, 08:32

zauważ że prawie przy każdych tabletkach/plastrach itp. pisze 'w połączeniu z dietą i ćwiczeniami'... to i bez tabletek masz identyczny efekt :3
więcej ruchu, mniej wpierd...nia ;)
"There's no love in your violence..."
Kani
Przedziera się

Postprzez eFcA » 2008-07-21, 21:27

jak schudnąć?
wpi****laj zieleninę xD

dziś mi tak kumpel powiedział..xD ale wątpię czy to pomaga..xD
usatysfakcjonowana. xD
bądź.! uaah.! zostań.! tylko dla mnie.! ..*..
będzie różowo nam. tylko zostań i poproś ładnie dziś.!;*
eFcA
Rozgadany

Postprzez Corner » 2008-07-22, 08:45

popieram Kani w calej rozciaglosci jej jakze zwiewnej wypowiedzi ;)

move got dammit! :D
Corner
Przedziera się

Postprzez wiking » 2008-07-22, 15:51

zasrana wspaniała szczerość:p
no mniej jeść, kuurde, nic innego nie wymyślisz! i nawet jeśli ktoś z nas napisze Ci jakiś genialny sposób, i tak nie obejdzie się bez głodu i potu.
ale dasz radę! nie takie rzeczy się już w życiu robiło:p ale jeśli mam być jakimś wsparciem, to może napisze jeszcze że mam ten sam problem^^ tylko ja już zrozumiałam że tabletki odchudzające to jest jakieś nieporozumienie i porażka w historii farmacji, pokochałam sporti ruch, a teraz jestem na etapie walki z głodem i napadami głodu i frustracji jednocześnie:}
a Ty porzuć rozmyślanie o tabletkach, skup się a ulubionym sporcie. później pomyślisz o jakichś ograniczeniach w codziennych posiłkach. i wułala:p
wiking
Nowicjusz

Postprzez Corner » 2008-07-22, 19:56

heh niby takie proste i oczywiste a tabletki sie sprzedaja w zastraszajacym tempie, a potem efekt jo-jo ;]
Corner
Przedziera się

Postprzez Akuku » 2008-07-23, 12:07

no mniej jeść, kuurde, nic innego nie wymyślisz! i nawet jeśli ktoś z nas napisze Ci jakiś genialny sposób, i tak nie obejdzie się bez głodu i potu.

Wcale bo nie. Nie można się głodzić. Trzeba jeść tylko produkty niskokaloryczne i zdrowe.

Załóżmy, że dietujesz się przez miesiąc, jesz mniej niż zwykle, rzeczywiście chudniesz. Tylko, że w takiej sytuacji organizm rzeczywiście najpierw spala zasoby tłuszczu w Twoim ciele, a potem przyzwyczaja się i rejestruje ilość pokarmu, którą dostaje. Kiedy dieta się kończy po miesiącu zaczynasz jeść tyle co przed nią. Organizm dostaje nadmiar pożywienia i odkłada tłuszczyk.

Tak więc głodówka jest ok, ale tylko wtedy kiedy masz zamiar głodzić się przez całe życie.
Kocham Bolka <3.
Akuku
Nowicjusz

Postprzez wiking » 2008-07-23, 17:54

Wcale bo nie. Nie można się głodzić. Trzeba jeść tylko produkty niskokaloryczne i zdrowe

Wcale bo tak^^ gdyby odchudzanie obyło się bez żadnych wyrzeczeń, nikt nie byłby gruby. i nie chodzi tu o głodzenie się do końca życia :shock: . jeśli ograniczysz ilość kanapek jakie zjadasz, ilość ziemniaków, kotletów, słodyczy, to przyniesie to efekt. po jakimś czasie przyzwyczaisz organizm do mniejszych porcji i dieta nie będzie już dietą, ale Twoim nowym menu. a ze zdrowym jedzeniem bywa różnie. czasem przez to jemy jeszcze więcej, a po za tym nie da się wciąż ciągnąć na dietetycznych bzdurach. chodzi o to, by dieta po pewnym czasie stała się normalnym sposobem żywienia
"...jadę na rowerze słuchaj do byle gdzie..."
wiking
Nowicjusz

Postprzez Akuku » 2008-07-23, 20:20

wiking napisał(a):gdyby odchudzanie obyło się bez żadnych wyrzeczeń

Odchudzanie powinno polegać na zamianie pustych kalorii na coś pożywnego [owoce, warzywa]. Można przecież zamiast czekolady zjeść jabłko, prawda?
Kocham Bolka <3.
Akuku
Nowicjusz

Postprzez Corner » 2008-07-23, 20:47

w pewnym momencie takie zamiany nie przejda, otylosc nie bierze sie z samej czekolady itp, trzeba dostarczac organizmowi codziennie okreslona porcje skladnikow jesli sie tego nie zrobi zaczna sie problemy, wymiennosc pozywienia napewno pomaga ale trzeba ja wspomoc ruchem
Corner
Przedziera się

Postprzez wiking » 2008-07-24, 12:06

Można przecież zamiast czekolady zjeść jabłko, prawda?

a to nie jest wyrzeczenie? po za tym to dobre na tydzień, ale do końca życia zamiast czekolady będziesz jeść jabłko...? nie sądzę. lepiej zmniejszać stopniowo ilość słodyczy, np. zamiast tabliczki czekolady jeść pół, aż w końcu wystarczy 1kostka. bo po miesiącu z jabłkiem (jeśli nie wcześniej?!) pożarłabyś 3tabliczki naraz:p
wiking
Nowicjusz

Postprzez Akuku » 2008-07-24, 17:15

To zależy od silnej woli ;).
Kocham Bolka <3.
Akuku
Nowicjusz

Postprzez wiking » 2008-07-24, 19:43

raczej tak silnej woli nie posiada ktoś, kto ma problemy z nadwagą:) i nasze błędne koło się zamyka:p ale co do ruchu, ja uważam, że nie ma co zamykać się w 4ścianach z tabletami i jabłkami, tylko znaleźć sobie taki sport, który sprawia radość. i można wtedy zjeść od czasu do czasu czekoladę! :mrgreen:
wiking
Nowicjusz

Postprzez buziak » 2008-07-29, 19:51

eee tam:)

wystarczy wykluczyć wszysko co mączne - chleb makaronyi tp :)
nie jeśc ziemniaków ogólnie węglowodanów- przynajmniej w małych ilościach
zapomnieć o słodyczach napojach gazowanych, smażonym jedzonku itp itd:)

je sie powoli (jedząc powoli mniej zjemy) aż do pory gdy się nie czuje głodu nie wiecej i jakieś 5 posiłków dziennie jeśli ktoś potrzebuje to 6;:)

potem jak już osiągneliśmy zamierzony efekt nie wypadany do fast fooda i sie nie obrzeramy ale powolutku zwiekszamy racje żywnościowe:)

co do ćwiczeń- w taki wypadku nie są konieczne aby schudnąć:) ale ćwiczenia są dobre aby wyrobić sobie sylwetke i poprawić :) mają jedną wade- zazwyczaj wykonuje się je na świeżym powietrzu a ono wraz z wysiłkiem fizycznym wzmaga apetyt:)
buziak
Początkujący

Następna strona

Powrót do Dieta cud