Ciało męskie oczami kobiety

Poznaj dogłębnie drugiego człowieka analizując jego gesty, zachowanie, odruchy. Znajdziesz tu także parapsychologię, grafologię i inne dziedziny badające zachowania człowieka.

Moderator: Moderator

Ciało męskie oczami kobiety

Postprzez t0mi » 2008-12-11, 20:21

Buszując po necie znalazłem artykuł dotyczący tego na co kobiety zwracają uwagę u facetów, a więc:

Silne, zarysowane barki i ramiona – wynika to głównie z tego, ze większość kobiet pragnie bezpieczeństwa u boku swojego mężczyzny. Uwielbiają one przytulanie się do silnych ramion i ukrywanie się w nich. Zarysowane barki i ramiona to także oznaka siły i męskości.

Umięśniona klatka piersiowa – klatka piersiowa to miejsce, które bardzo różni mężczyznę od kobiety, dlatego tak bardzo jest pociągające dla obu płci. Mężczyźni zatem podziwiają krągłe piersi natomiast kobiety dobrze zarysowane silne mięśnie. One także dają kobiecie poczucie bezpieczeństwa i świadczą o sile mężczyzny. To jedno z tych miejsc, które kobiety zauważają nawet w ubraniach. Podświadomie też kobieta dąży do mężczyzny o dobrze zarysowanej klatce piersiowej.

Dłonie – szerokie, silne dłonie to jeden z wabików na kobiety. Nawet jeśli o tym głośno nie mówimy, to zwracamy (czasem zupełnie mimochodem) uwagę na dłonie. Przede wszystkim powinny być czyste, a paznokcie krótko wypiłowane. Wysuszone i pozadzierane, a także szorstkie wyglądają nieestetycznie i odpychają kobiety.

Zarost – ten w okolicach twarzy wyszedł już z mody. Aktualnie niewielki odsetek kobiet preferuje mężczyzn z brodą czy też z wąsem. Nieładnie także wygląda tygodniowy zarost. Dużo lepiej prezentuje się twarz świeża, czysta i ogolona. W kwestii owłosienia klatki piersiowej, populacja kobiet tak naprawdę dzieli się na dwie grupy. Jedne wolą mężczyzn owłosionych w tych miejscach, dla innych jest to niedopuszczalne.

Brzuch – piwne brzuszki odeszły do lamusa. Nie są już modne, gdyż nie świadczą o zdrowiu. Otłuszczony brzuch kojarzy się także z brakiem aktywności i biernym trybem życia. Kobiety natomiast pragną mężczyzn aktywnych i zdrowych. Pamiętajmy, sport polegający na przyciskaniu guzików pilota nie jest tożsamy ze zdrowym stylem życia.

Pośladki – kształtne, jędrne pośladki to także miejsce, na którym skupiają się oczy kobiety. One głównie kojarzone są z seksualnością mężczyzny, ale także ze sprawnościową fizyczną.

Wzrost stąd też niektóre kobiety uważają za atrakcyjnych wyższych mężczyzn. Inne badania jednak dowodzą, że kobiety bardziej lgną do wyprostowanych mężczyzn bez względu na ich wzrost. Wyprostowana sylwetka utożsamiana jest z pewnością siebie i wysoką samooceną, a to właśnie te cechy są najwyżej ocenianie przez płeć piękną. Zatem podobnie, jak wysoki mężczyzna, tak i niski, może być atrakcyjny. Warunkiem jest jednak wyprostowana, napięta sylwetka.

Idealne ciało męskie według większości kobiet zatem powinno być muskularne i silne. Mężczyzna poza tym powinien być zadbany, a przede wszystkim schludny i higieniczny. To niejako powinno być zachętą dla mężczyzn do bardziej aktywnego trybu życia.

źródło: http://body-factory.pl/ ;-)
Ostatnio edytowano 2008-12-14, 11:25 przez t0mi, łącznie edytowano 1 raz
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał stóp.

— James Matthew Barrie
t0mi
Nawijacz

Postprzez luchos » 2008-12-11, 21:14

t0mi napisał(a):Umięśniona klatka piersiowa

Duża klata mały ptaszek
|||
luchos
Moderator

Postprzez Patrycja1234 » 2008-12-12, 17:22

Wedlug mnie to duzo jest w tym prawdy... :D
Luchos>> to prawda ze jak jest duza klata to mały ptaszek ?? :P:P
pytam z czystej ciekawosci:)
..pojawiam się i znikam! ; )
Patrycja1234
Udziela się

Postprzez adam1221 » 2008-12-12, 17:33

Patrycja1234 napisał(a):Luchos>> to prawda ze jak jest duza klata to mały ptaszek ?? :P:P

Moim zdaniem nie zawsze ;p tzn.Znam przypadek;p . Dodam że nie chodze i nie patrze ludziom na ptaszki. I nie mam z nikim kontaktów intymnych :-D . Wole kobiety :-P . Więc bez podejrzeń prosze.
adam1221
Dyskutuje

Postprzez luchos » 2008-12-12, 18:05

adam1221 napisał(a):Luchos>> to prawda ze jak jest duza klata to mały ptaszek ?? :P:P
pytam z czystej ciekawosci:)

Patrycjo odpowiem jednak z uśmiechem na twarzy bo twoje imię i nick (nick może nie, ale imię zawarte w nicku..) mają do mnie sentyment, może nie sentyment ale coś w tym rodzaju ;x

Zapytaj t0miego. :) (on ma klatę wieeeeelką jak USA, także spokojnie imigranci mogliby tworzyć miasta, a dzięki jego kłaczkom każdy by miał swój własny kąt - kłaczki wyznaczają granicę, zupełnie jak stany w Stanach.

:-) :-) :-) - uśmiechy.

adam1221 napisał(a):Patrycja1234 napisał/a:
Luchos>> to prawda ze jak jest duza klata to mały ptaszek ?? :P:P

Moim zdaniem nie zawsze ;p tzn.Znam przypadek;p .

:?: :!:

Zastanawiam się, skąd znasz przypadek ^^
luchos
Moderator

Postprzez Patrycja1234 » 2008-12-13, 14:42

hehe :P No dobrze, dobrze...
..pojawiam się i znikam! ; )
Patrycja1234
Udziela się

Postprzez t0mi » 2008-12-13, 20:12

Patrycja1234 napisał(a):Luchos>> to prawda ze jak jest duza klata to mały ptaszek ??

Nie jest to prawdą, głupi stereotyp ;-)

luchos napisał(a):on ma klatę wieeeeelką jak USA

w ogóle jestem potężny, ogromny i na swoich barkach mogę udźwignąć nie jeden kontynent a poza tym jestem jak 300 Spartan w jednej osobie :lol:

Lu przesadza ;-)
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał stóp.

— James Matthew Barrie
t0mi
Nawijacz

Postprzez luchos » 2008-12-14, 10:42

Obrazek
|||
luchos
Moderator

Postprzez paliczek » 2008-12-19, 19:59

No wiec:

barki , ramiona -nie musza byc silne,fizycznosc nie jest dla mnie atutem
umiesniona klatka? tylko nie takie jak kulturystow,ot! normalnosc..

dlonie - byle czyste,obciete panokcie - bez szponow!

zarost - nie lubie

brzuch - w miare

posladki - jak sie kocha ,to i te posladki ktore sa

wzrost - gdzies tam stosownie do mojego,dopuszczalne roznice :-D
Kiedy zapytasz mnie co kocham najbardziej,odpowiem ze zycie.Ty odwrocisz sie i odejdziesz nie wiedzac o tym,ze moje zycie to ty..
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez Eunice » 2008-12-20, 21:19

t0mi napisał(a):Silne, zarysowane barki i ramiona

No tak to lubie, trzeba w objęciach faceta czuć się bezpiecznie ;)

t0mi napisał(a):Umięśniona klatka piersiowa

Tak, ale bez przesady...

t0mi napisał(a):Dłonie

Przede wszystkim zadbane...

t0mi napisał(a):Zarost

No taki minimalny może być heh lubie jak po brzuchu drapie xD

t0mi napisał(a):Brzuch

Byle nie mniejszy od mojego i żeby żadnych kości nie było widać, malutki tłuszczyk może być ;)

t0mi napisał(a):Pośladki

To akurat nie ma znaczenia ;)

t0mi napisał(a):Wzrost

Wyyyysoki musi być... Powyżej 180 napewno heh no przecież nie może być niższy ode mnie prawda? ;P
-Co znaczą te chmury na Twoim życiowym Niebie?
Przecież jesteś taka szczęśliwa...
-Te chmury są po to,
By Słońce nie raziło mnie zbyt mocno w oczy.

;***
Eunice
ExtraUser

Postprzez luchos » 2008-12-21, 11:39

Olgierd dba o swoje nienagannie wypielęgnowane dłonie i korzysta z kąpieli w angielskich pelargoniach

Obrazek
luchos
Moderator

Postprzez paliczek » 2008-12-21, 17:39

luchos!ty wyprobuj te kapiele w angielskich pelargoniach - przekazesz czego
doswiadczyles! a nuz... :-D
Kiedy zapytasz mnie co kocham najbardziej,odpowiem ze zycie.Ty odwrocisz sie i odejdziesz nie wiedzac o tym,ze moje zycie to ty..
paliczek
Klawiatura w ogniu

Postprzez t0mi » 2008-12-25, 20:10

luchos napisał(a):Olgierd dba o swoje nienagannie wypielęgnowane dłonie i korzysta z kąpieli w angielskich pelargoniach

chyba nie dba tylko o dłonie, ale jakoś kwiatki mocno do znużyły aż zasnął :lol:

— James Matthew Barrie
t0mi
Nawijacz

Postprzez viva91 » 2008-12-27, 00:02

t0mi napisał(a):Silne, zarysowane barki i ramiona – wynika to głównie z tego, ze większość kobiet pragnie bezpieczeństwa u boku swojego mężczyzny. Uwielbiają one przytulanie się do silnych ramion i ukrywanie się w nich. Zarysowane barki i ramiona to także oznaka siły i męskości.

ohh tak, miałam o tym napisać jak zobaczyłam sam tytuł tematu, dziś, jak juz miałam wychodzić od mojego Miśka, ten postanowił się przebrać, a gdy zdjął koszulkę to się rozpłynęłam i zaraz do niego przylgnęłam :mrgreen:
t0mi napisał(a):Zarost – ten w okolicach twarzy wyszedł już z mody. Aktualnie niewielki odsetek kobiet preferuje mężczyzn z brodą czy też z wąsem. Nieładnie także wygląda tygodniowy zarost. Dużo lepiej prezentuje się twarz świeża, czysta i ogolona. W kwestii owłosienia klatki piersiowej, populacja kobiet tak naprawdę dzieli się na dwie grupy. Jedne wolą mężczyzn owłosionych w tych miejscach, dla innych jest to niedopuszczalne.

niet. niet. niet. tygodniowy - okropieństwo... a czemu tylko o takich miejscach mowa? :-P
Eunice napisał(a):Zarost -
No taki minimalny może być heh lubie jak po brzuchu drapie xD

to boli :-/
Pośladki – kształtne, jędrne pośladki to także miejsce, na którym skupiają się oczy kobiety. One głównie kojarzone są z seksualnością mężczyzny, ale także ze sprawnościową fizyczną.

tego akurat ze sprawnością nie kojarzę, ale popatrzec lubię^^
Eunice napisał(a):Pośladki -
To akurat nie ma znaczenia ;)

hehe, a ja to Kleopatra :-P
Eunice napisał(a):no przecież nie może być niższy ode mnie prawda? ;P

miłość na wzrost nie patrzy :-P
Jeśli uważasz że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę`
viva91
Coś pisze

Postprzez luchos » 2008-12-27, 10:38

viva91 napisał(a):a czemu tylko o takich miejscach mowa?

Ja już wiem o jakich miejscach Ty byś chciała żeby była mowa... Obrazek

9017327 Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
|||
luchos
Moderator

Następna strona

Powrót do Psychologia