Komputera broni Avast. Przez półtora roku (tyle już stoi windows bez reinstalki) nie było problemów z wirusami. Raz jakiś trojan chciał toczyć ze mną bitwę lecz poległ u progu. Może takich sytuacji byłoby więcej, ale Windowsa używam sporadycznie
Marthin, ubuntu masz na kompie? :) Ja myślę nad zainstalowaniem SUSE :> (ale to taki mały offtopic)
Ja mam Panda Internet Security 2009. Moim zdaniem świetny zestaw. Przez ostatnie 3 lata Panda świetnie dopracowała swoje programy, na szczęście nie kosztem skuteczności. W testach skuteczność i szybkość działania w ścisłej czołówce i mogę się wszystkimi 4 kończynami podpisać pod tymi testami:P
Jeżeli ktoś wie, jak radzić sobie z różnej maści zagrożeniami i jak korzystać z internetu, to nie potrzebuje wsparcia antywirusa (chociaż zawsze jest ryzyko ;) ) , jednak tacy ludzie stanowią tysięczną część społeczeństwa :P Jakie pojęcie na temat antywirusów mają ludzie w ciekawy sposób obrazuje ta Sonda
Obawiam się, że nie tylko w Polsce ;) Ostatnio gdzieś czytałem, że 75% Królewskiej Marynarki Wojennej zostało zainfekowane przez wirusa ;) Jak znajdę to wrzucę :P
ja mam avasta, chyba z tego powodu że informatyk to znajomy i tak nagle po jakiejś drobnej usterce z kompem który trafił do niego zauwazyłam ikonke avasta na pulpicie. no i sprawuje sie dobrze ;)
mordowałam już relkamiarzy, trojany i jeszcze coś, ale zapomniałam nazwy tego paskudztwa
Jeśli uważasz że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę`
Znalazłem trochę czasu i poszukałem po historii ;) No całkiem ciekawe, że wojsko pozwoliło sobie na coś takiego, ale z drugiej strony jak pomyśleć o konsekwencjach ;/ Niestety to nie jedyny taki przypadek, kiedy ważna instytucja ma problemy z zabezpieczeniem komputerów
szkoda, że tak mało osób bierze udział w sondzie... jednak webhosting przeprowadzając wywiad o znajomości o programach antywirusowych polaków objawił prawdę... ale ludzie nadal używają darmowych programów, które nie w pełnie wykrywają zagrożenia...
Niestety sporo osób nie jest świadomych zagrożeń. Dlatego tak małą wagę przywiązują do bezpieczeństwa swoich danych. A dziś w internecie prawie każdy wpisane ma swoje wszystkie dane osobowe. A nie chciałbym, żeby dostały się w niepowołane ręce