Gry online

Wszystko co dotyczy gier na PC, PS i inne konsole! Nowości, zapowiedzi, recenzje, poradniki, KODY - także wasze pytania.

Moderator: Moderator

Gry online

Postprzez ghalatan » 2007-09-05, 15:09

Ten temat chce poświecić rożnego tupu grami online... może nie koniecznie online ale z możliwością gry w sieci.. poczynając na ogame a kończąc... hmmmmm nie wiem czy jest na czym kończyć.. może GTA SA :-D

Jak już na początku wspomniałem o ogame to może od tego zacznę.
Ja gram w ogame od roku... u kurcze to nie to miałem pisać :mrgreen:
Ogame jest grą online wymagającą tylko przeglądarki internetowej.
Krudko streszczając całą grę można powiedzieć, że jest zjadaczem naszego cennego czasu i praktycznie mało jest z tego rozrywki (przynajmniej dla mnie).
A mówiąc o niej z innej perspektywy jest to gra bardzo przyszłościowa "ukazująca" świat w czasach wojen miedzy galaktycznych... przy czym różne cywilizacje (tzn. różni gracze) dążą do zdobycia uniwersum, oczywiście jest możliwość zakładania sojuszy czy dołączania sie do już istniejących, przez co zdobywanie uniwersum może stać sie łatwiejsze.
to może tyle o ogame jeszcze tylko link
www.ogame.pl

Teraz może przejdę odrazu do wolfa ET.
wolf ET (skrót od Wolfenstein - Enemy Territory) jest grą online RPG (a chyba nawet MMORPG), w FPP. W grze w pierwszej kolejności są do wyboru serwery (i w tym momencie proszę graczy o podawanie fajnych serwerów najlepiej z podstawowymi mapkami, a narazie to ja podam pierwszy 81.171.39.153:27960). Następie o ile sie conektniesz to są do wyboru 2 teamy: Amerykanie i Niemcy (może rozpoznacie po flagach ;-) ). następnie najlepiej wybrać jakąś klasę, a jest ich 5. Soldier, Medic, Engineer, Field Ops, Covert Ops.
każda sie trochę różni ale tego tu już nie będę wypisywał.
Po wybraniu klasy zaczyna sie zabawa :-D
Więcej na temat wolfa i wszelkie odpowiedzi na pytania znajdziecie na różnych stornach poświęconych tej grze a oto jedna z nich: http://www.et.shl.pl/

Jeszcze mógł coś powiedzieć o MU ale tego nie zrobię gdyż dawno nie grałem i dożo zapomniałem. Jedyne co narazie mogę powiedzieć to to, że zabija sie dużo stworków, żeby później zabijać ich jeszcze więcej.
Więcej informacji tutaj: http://www.globalmuonline.com/
albo dla nie znających angielskiego tutaj: http://muonline.org.pl/

wszystkie w/w gry są oczywiście darmowe :-)

P.s. bardo bym prosił o rozwiniecie tego tematu, gdyż bardzo chętnie dowiedział bym sie jeszcze czegoś ciekawe o innych grach online.
Ostatnio edytowano 2009-12-19, 16:20 przez ghalatan, łącznie edytowano 6 razy
ghalatan
Moderator

Gry online

Postprzez Alterer » 2007-09-05, 16:31

Ogame to strategiczna gra symulacyjna o międzynarodowym zasięgu. Tysiące graczy zbiera się jednocześnie, by grać ze sobą lub przeciw sobie. Aby grać z nimi, potrzebujesz tylko zwykłej przeglądarki internetowej.

Co to jest Ogame?
OGame jest grą międzygalaktycznych podbojów.
Rozpoczynasz z tylko jednym nierozwiniętym światem, który rozbudujesz do silnego imperium, mogącego bronić, twoje ciężko zdobyte kolonie.
Stwórz infrastrukturę ekonomiczną i militarną, którą wykorzystasz w następnych wielkich techicznych osiągnięciach.
Wypowiadaj wojny innym imperiom, ponieważ musisz walczyć z innymi graczami by zdobywać surowce.
Negocjuj z innymi władcami, w celu utworzenia sojuszu lub handluj, aby zdobyć najpotrzebniejsze surowce.
Buduj flotę w celu narzucenia swojej woli na całym universum.
Gromadź swoje surowce za nie do zdobycia ścianą zbudowaną z obrony planetarnej.
Cokolwiek chcesz zrobić, OGame ci to umożliwi.
Będziesz siał postrach w najbliższej okolicy? Czy uderzysz w serce tych, co atakują tylko bezbronnych??

Opowieść
Chciałbym Wam opowiedzieć historię pewnej rasy, naszej rasy, ludzi. Najciekawsze jest to, że w Waszej teraźniejszości jeszcze tego nie znacie. Mimo to opowiem, a pewnego dnia sami ustalicie, że czas płynie równolegle. Wszystko, co wydarzyło się w przeszłości oddziałuje na teraźniejszość, a teraźniejszość wpływa na przyszłość. Przed jakimś czasem stworzyliśmy możliwość podróżowania w przeszłości bez zmiany przyszłości, którą samemu się przeżyje. Może w tej chwili ciężko Wam to pojąć, ale tak po prostu jest. Sami zobaczycie. Jak tylko wiadomo, że cos się wydarzyło, to dopiero można to zmienić, bo to już jest cześć przeszłości. Gdybyś teraz zniknął, u mnie nic by się nie zmieniło, bo to przecież już cześć mojej przeszłości. Nie chce trzymacz już Was dłużej w niepewności i w końcu zacznę opowiadać.

Wszystko zaczęło się w roku 2250, a nazywano go Rokiem Alfa, w którym to człowiek po raz pierwszy odbył lot ponadprzestrzenny. Lot trwał trochę ponad 3 minuty, ale pokonana odległość była o wiele większa niż jakakolwiek wcześniej pokonana przez sondę kosmiczna. Nowy typ napędu (napęd impulsowy bazujący na zasadzie odrzutu) pozwolił człowiekowi latać z prędkością światła. Już wcześniej miały miejsce loty kosmiczne, jednak ich zasięg był bardzo mały. Po prostu nie posiadano wystarczającego doświadczenia w podróżach po kosmosie.

. Jednak chęć przygody i odkrywania tego, co jeszcze nieznane spowodowała, że dość szybko pojawiły się wynalazki znacznie zwiększające zasięg lotów. Bardzo pomogła w tym konkurencja między poszczególnymi producentami. Boeing stawiał wciąż na bardziej rozwinięte formy napędów spalinowych. Jednak z powodu dużej szkodliwości i zanieczyszczania środowiska były one zabronione na Ziemi. Jednak pod tym względem w przestrzeni kosmicznej obowiązywały inne prawa. Airbus chciał prowadzić badania nad jeszcze niedopracowanym i niepewnym napędem impulsowym. Eksplozje statków wyposażonych ten rodzaj napędu stłumiły na początku oczekiwania. W końcu jednak fizyk jądrowy Elbert Ainstein odkrył nowa odmianę cząsteczek Y, które nie tylko wchodzą w reakcje ze sobą, ale wykorzystują wcześniej uzyskane już połączenia miedzymodularne. Inni naukowcy i przedsiębiorstwa także zaczęły badania galaktyki i po pierwszych lotach miedzyplanetranych zostały rozwinięte nowe, jeszcze lepsze napędy, aby skrócić długie czasu lotu.

Nowe urządzenia wykorzystywały o wiele bardziej energetyczne deuterium (ciężka wodę), tak, aby inne galaktyki można było osiągać w stosunkowo krótkim czasie. Deuterium było bardzo rzadkie, zasoby tego izotopu wynosiły zaledwie 0,015% pokładów wody na Ziemi. Jednak pokłady najlepszego jakościowo deuterium były niewystarczające. Przez dziesiątki lat najlepsi naukowcy z całego świata sprzeczali się o słuszność tezy, że quasi-eksplozja gazu lotnych cząsteczek Y mogłaby umożliwić rozwój nowego napędu. Owy napęd miałby wykorzystywać energię uzyskaną z procesu spalania mieszanki Y-D (gazu Y i deuterium), która pozwalałaby na szybsze i dalsze poruszanie się statków w przestrzeni.

Naukowiec Fryderyk Terrane zbudował napęd kosmiczny bazujący na tej tezie. Napęd, który był przez wielu naukowców krytykowany jako teoretycznie niemożliwy i według stanu posiadanej wiedzy, niefunkcjonujacy, zadziałał w praktyce. Odkrycie Terrena stanowiło długo oczekiwany przełom, dzięki któremu wiele narodów mogło przylatywać do nowych galaktyk w o wiele krótszym czasie. Przestrzeni i kolonizowanych światów było w bród i dlatego kolejne dziesiątki lat, ba, nawet setki upłynęły w pokoju i dobrobycie. W wielu krajach życie toczyło się niemal sielankowo. Nieprawdopodobnie powiększały się zasoby złota, powstawały nowe kultury. Wszechświat był bardzo spokojny i bezkonfliktowy.

Kiedy po tak długim czasie, technologie umożliwiające szybsze poruszanie się w przestrzenia osiągnęły granice swoich możliwości, kilku studentów przez pomyłkę podczas ćwiczeń laboratoryjnych wynalazło nowy napęd, który w wszystkie pozostałe stawiał w swoim cieniu - napęd ponadprzestrzenny.

Napęd ponadprzestrzenny tworzy jednowymiarowa powłokę, która chroni równie dobrze przed 4- jaki i 5-wymiarowymi wpływami. Statki poruszają się, wtedy jakby miedzy 4-tym i 5-tym wymiarem. Wewnątrz powłoki panują prawa przestrzeni 4-wymiarowej, jednak statek nie zostanie dematerializowany. W bardzo wąskim obszarze w kierunku lotu galaktyka jest normalnie widoczna. Tak wyposażony statek mógł poruszać się jeszcze dalej i odkrywać wiele nowych światów. W tym czasie dyplomacja spełniała swoja role i do czasu odkrycia xentoru - nowego pierwiastka, który został znaleziony na jednej z kolonii, prawie nie było konfliktów. Wiedziano, że ten będzie panował nad całym wszechświatem, kto go posiada.

Xentor jest tak rzadki, że w kolejnych latach wydobyto go tylko 1,5 mikrograma. Ponieważ został on znaleziony w terranskiej przestrzeni kosmicznej, mógł być badany tylko w laboratoriach Terran. Xentor posiada potencjał energetyczny w wysokości 10 000 terranskich słońc na każdy mikrogram! Wkrótce miedzy narodami zaczęła się zazdrość, nieżyczliwość i kłótnie, które doprowadziły do wybuchu wojny. Wyłoniły się dwa obozy wojenne - Frakcja Proterranska (FPT) i Frakcja Antyterranska (FAT).

Bitwa o nowy symbol władzy według Nostradamusa powinna się była toczyć przez 150 lat. Jednak walki trwały ponad trzy wieki. Tysiące narodów zostało wyniszczonych lub zupełnie zgładzonych. Nieliczne, które przetrwały najcięższy okres wojny, miały plan znalezienia sposobu ucieczki, jednak zdawały sobie sprawę, ze nie będzie to łatwe zadanie. Bo dokąd należało uciekać? 125 lat po rozpoczęciu wojny zespół badaczy ZUN-u (Związek Uciekających Narodów) pod przewodnictwem genialnego naukowca, odkrył, że przy wykorzystaniu niestabilnego berylu można naładować czarna dziurę, aby statek mógł przez nią przelecieć bez uszkodzeń. Każda czarna dziura kończy się białą dziura i dlatego, niestety, lot przez czarna dziurę oznacza drogę tylko w jedna stronę... Po kilku pozytywnie zakończonych próbach ZUN zaczął przygotowywać swoje statki do ucieczki. Po następnych 25 latach wyniszczającej wojny sytuacja Proterran nie przedstawiała się najlepiej. Antyterranie używali Omegi, aby zacząć niszczyć układy planetarne, w którym mieszkały narody. Bron Omega przyniosła im wiele honoru i chwały, a cześć wszechświata została na zawsze zgładzona. Setki lat po rozpoczęciu nowego kalendarza, tzn. od Roku Alfa, cały wszechświat został zniszczony przez najpotężniejszą broń jakakolwiek kiedyś istniała i istnieć będzie. Coraz więcej systemów upadało lub znikało i obliczono, że za tylko 24 lata zniknie wszystko w znanej do tamtej pory ludziom przestrzeni kosmicznej.

Nieliczni, którzy przeżyli i chcieli uciec, mogli skorzystać z wiedzy ZUN, aby otworzyć czarne dziury i wylecieć przez nie w nieznane. To była jedyna szansa! Zaczęła się droga bez powrotu... Nowe życie...

Statki rzeczywiście przedostały się przez białą dziurę i znalazły się w nowej, nieznanej galaktyce, która posiadała tylko jedna zamieszkałą planetę. Gdy na niej wylądowano, powitano dziwaczny naród - Legorian. Legorianie byli podobnie zaawansowani technicznie i bardzo łaskawi. Zaoferowali uciekinierom zasiedlenie nowej galaktyki pod dwom warunkami: Każdy naród miał prawo osiedlić się na maksymalnie 9 planetach (aby wystarczyło miejsca dla wszystkich uciekinierów); a na planecie Legorian miała powstać Rada Neutralna. Narody przystały na to i pod patronatem Rady założyły gildie kupieckie i Gwardie Honorowa, jako środek zaradczy i narzędzie pokoju.

Pewnie się teraz zastanawiasz, po co Ci to wszystko opowiedziałem. A o to odpowiedz: tu i teraz daje Ci możliwość, abyś wraz ze mną wkroczył w przyszłość. Wtedy będziesz miał okazje wypróbować swoje szczęście. Na początek gwarantuję Ci władzę na jednej wspaniałej planecie, która oferuje wystarczająco dużo miejsca dla Twoich ziomków. Jednak sam będziesz musiał ją rozbudowywać, aby utrzymać lub zwiększać swoje panowanie. Mowie Ci, opłaca się! Wkrocz do świata pełnego nowych rzeczy przez ten portal. Czasami może być ciężko, ale okaże się, czy masz wystarczająco chęci i siły, aby doprowadzić swój naród do panowania we wszechświecie. Liczę na Ciebie, jednak decyzja leży tylko w Twojej gestii. Powodzenia!
Źródło ogame.pl
Alterer
Filozof

Postprzez Alterer » 2007-09-05, 20:00

Tu jest dużo ciekawych serwerów do Counter-Strike 1.6 Non Steam. Korzystam z nich. Najbardziej lubię mapy typy surfing. Może zagramy?
Ostatnio edytowano 2007-09-27, 17:19 przez Alterer, łącznie edytowano 1 raz
Alterer
Filozof

Postprzez Luciferio_n » 2007-09-05, 21:06

Krudko

zaimponowałeś mi ^^ KRÓTKO mówiąc WolfLET nie jest RPG :] ma elementy RPG (awanse, xp...), jest grą akcji fpp MMOPFPP też to można nazwać.
Jeśli RPG to jest pare darmowych MMORPG, ale i tak The Best jest World of Warcraft private serwery(chociaż zbugowane) :P
Luciferio_n
Klawiatura w ogniu

Postprzez Alterer » 2007-09-06, 13:09

Luciferio_n napisał(a):
Krudko

ale i tak The Best jest World of Warcraft private serwery

To wymień jakieś, ja na starym dysku mam World of Warcraft więc chętnie bym z tobą zagrał.
Alterer
Filozof

Postprzez ghalatan » 2007-09-06, 14:53

Luciferio_n napisał(a):Cytat:
Krudko

zaimponowałeś mi ^^ KRÓTKO

nie czepiaj sie mojej ortografii, niedawno były wakacje to sie pismem nie przejmowałem a poza tym jestem nie doszłym dyslektykiem ;-)

Luciferio_n napisał(a):WolfLET nie jest RPG :] ma elementy RPG (awanse, xp...)

miałem na końcu dopisać, że niepotrzebnie sie za to zabrałem bo i tak sie na wielu, rzeczach nie znam, ale z tego zrezygnowałem.

P.s. W world of warcraft też bym sie pograł, ale wpierw muszę załatwić sama grę a następnie darmowe serwy
ghalatan
Moderator

Postprzez Sewo » 2007-09-06, 16:17

P.s. W world of warcraft też bym sie pograł, ale wpierw muszę załatwić sama grę a następnie darmowe serwy

WoW'a Ci przyniosę, albo sam podejdziesz ;] A Luciferio_n, powie jak wgrać, dostać się na serwer etc. O ile będzie na to chętny ;]
Podpis ukradła cenzura.
Sewo
Administrator

Postprzez Alterer » 2007-09-06, 16:39

S3w0 napisał(a): A Luciferio_n, powie jak wgrać, dostać się na serwer etc.

Jestem za. Ale wow muszę zdepatchować motem znowu patche i potem burning crusade i znowu patche, kilka gigabajtów się zbierze... A ja mam limita, nie dość że sciągnełem Splinter Cella DA i PES6, i jeszcze te małe ściągania. Nie ma szans, albo muszę zaczekać z miesiąc, albo Luciferio_n coś poradzi.
Alterer
Filozof

Postprzez Luciferio_n » 2007-09-06, 17:20

Ale wow muszę zdepatchować motem znowu patche i potem burning crusade i znowu patche,

Nie można wow>tbc>patche :] ja mam po zainstalowaniu jakieś 8gb :P więc miesięczny limit wykorzystasz :] a na granie limitu zabraknie :-D
Linków nie będę podawał, co najwyżej legalny torrent Blizzarda do podstawki, no i może linki do patchy, chociaż nie wiem, jak z ich legalnością... A co do legalności grania na prywatnym serwie zacytuję jakiegoś gracza:

"Z tego co wiem, to żeby grać na orgu nie potrzebny jest oryginał gry, tylko oryginalny klucz. Co do legalności: jest to nie legalne, ale Blizzard się tym nie przejmuje, ponieważ ilość bugów na serverach prywatnych jest dla nich większą reklamą niż zagrożeniem xD"

Prywatne serwery: top.forumwow.net
Ja polecam serwer, którego tam nie ma ^^: wow-exodus.org nie ma jeszcze jednego: andeeria.pl
na Exodusie mało ludzie, ale mam sentyment, do niego, poza tym ja tam gram(aktualnie nie, ale gram :-) ) co do andeeri do około 600+(na Exo około 150, obydwie liczby średnio) ludzi, więc często disconnecty i mogą być lekkie lagi.

Jeśli o czymś zapomniałem to dopiszę.
Luciferio_n
Klawiatura w ogniu

Postprzez Alterer » 2007-09-08, 19:16

Dobra ja mam instalkę do WoW 2.0.0 więc mogę zagrać, tylko Lucifero powiedz co i jak, aby tylko było bez tego dodatku Burning Crusade.
Alterer
Filozof

Postprzez Sewo » 2007-09-09, 09:09

Alterer napisał(a):Dobra ja mam instalkę do WoW 2.0.0
Aby grać na tym serwerze co my musisz pobrać wersje 1.*, później dodatek 2.* i z patchować do wersji 2.1.3 ;]
Podpis ukradła cenzura.
Sewo
Administrator

Postprzez Alterer » 2007-09-09, 09:51

S3w0 napisał(a):
Alterer napisał(a):Dobra ja mam instalkę do WoW 2.0.0
Aby grać na tym serwerze co my musisz pobrać wersje 1.*, później dodatek 2.* i z patchować do wersji 2.1.3 ;]

Już załatwione.
Tu stworzyłem poradnik dla tych co chcieliby z nami pograć.
Pozdrawiam.
Alterer
Filozof

Postprzez Misia » 2008-04-30, 14:23

Ja powiem tylko: Jeśli gry online i do tego darmowe to polecam:

zgrywa.pl

Milego grania

Misia
Misia
Nowy

Postprzez cwyni » 2008-05-05, 16:33

a ja polecam bloodwars, już w innym temacie o tym pisałem ale co tam, napiszę jeszcze raz bo warto

bloodwars to geniealne gra on-line oto krótkie wprowadzenie do gry:

W roku 2012 wybuchła III Wojna Światowa. Użyte środki masowego zniszczenia spowodowały, że populacja Ziemi spadła dziesięciokrotnie. Jednak cywilizacja przetrwała, a rozwój technologii i biotechnologii zaowocował wynalezieniem wielu pożytecznych oraz kilku śmiercionośnych urządzeń.
W roku 2019 jedna z lokalnych frakcji użyła nowego nano-wirusa do wyeliminowania konkurencji. W założeniu twór miał zniszczyć wybraną grupę ludzi o wskazanych cechach genetycznych i jak zwykle wszystko wyglądało idealnie... w założeniach.
W przeciągu 24h populacja Ziemi spadła poniżej 100 milionów.
Większość z zaatakowanych przez wirus umierała natychmiast, inni konali w męczarniach, jeszcze inni... zostali przemienieni przez nano-roboty w bezmyślne, krwiożercze bestie, których jedynym celem stało się zabijanie.
Nikt nie przypuszczał, że najgorszy pasożyt rodzaju ludzkiego stanie się jego zbawieniem.
Wampiry uzależnione od ludzkiej krwi, w obliczu własnej zagłady zjednoczyły swe pokrętne umysły w pierwszym i ostatnim wspólnym wysiłku powstrzymania armii małych morderców.
W wyniku wampirzych działań powstały strefy później nazwane miastami, w których można było żyć bez obawy przed nano-wirusem.
Poza ochronną barierą mocy znajdują się pustkowia, miejsce gdzie nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby spędzić godziny, nie wspominając o poszukiwaniu zaginionej wiedzy, wiedzy która może kiedyś pozwolić nam odzyskać Ziemię.
Ale kto twierdzi, że jesteś przy zdrowych zmysłach - trzeba być szalonym by codziennie pić krew na śniadanie, obiad i kolację...
Stań się jednym z nich, stań się bestią walczącą o władzę i przetrwanie w Mieście. Mieście jakiego nikt nigdy wcześniej nie widział.

BloodWars jest darmową grą MMORPG dostępną tylko w wersji online.
By grać wystarczy przeciętnej klasy komputer, aktualna przeglądarka internetowa oraz połączenie on-line z internetem.
W grze wcielasz się w postać jednego z tysięcy wampirów walczących o dominację w ostatnim mieście na Ziemi.
Jako wampir przemierzasz okoliczne pustkowia w poszukiwaniu starożytnych artefaktów oraz toczysz boje z innymi przedstawicielami rasy vampire w świecie RPG.

a oto link do rejestracji: (gra jest darmowa, czasem tylko mogą denerwować reklamy ale to kwestia przyzwyczajenia)
bloodwars
cwyni
Nowy

Postprzez Vivianna » 2008-05-23, 19:26

Ja pozwolę sobie polecić grę, w którą gram już jakieś 3 miesiące. Jest na prawdę super :-)

Czy marzyłeś kiedyś o nauce magii, poznaniu tajemnic średniowiecznego zamku i poszukiwaniu przygód? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś. Hogwart jest Twoją Szkołą Magii i Czarodziejstwa. To gra tekstowa oparta o twórczość J. K. Rowling. Możesz stworzyć tu swoją własną postać i znaleźć nie tylko możliwość nauki niezwykłych umiejętności i odwiedzenia fantastycznych miejsc ze świata HP, ale także zmierzyć się z innymi w Klubie Pojedynków, czy też porozmawiać z graczami. Wszystko zaczyna się w domu rodzinnym, dalej czekają na Ciebie miejsca takie, jak Ulica Pokątna, Hogsmeade, Zakazany Las, Komnata Tajemnic i wiele innych, w których znaleźć można fascynujące rzeczy. Wiele zależy od Ciebie i od tego, jak pokierujesz rozwojem swojego bohatera. W razie jakichkolwiek wątpliwości, możesz poprosić o radę Profesora lub Prefekta, którzy zawsze chętnie pomogą. Uwierz, że ta gra zapewni Ci ona wiele pozytywnych emocji, a także rozrywkę gotową pokonać nawet najgorszą nudę. Zobacz i przekonaj się, bo magia tylko czeka byś ją w sobie odkrył!

www.hogwart-rpg.pl
Vivianna
Nowy

Następna strona

Powrót do Gry